Usluge - Smart Servis

Dijagnostika

(Dijagnostiku (konstataciju kvara) desktop i laptop računara, radimo isključivo u servisu.) Dijagnostika podrazumeva detaljno testiranje stanja i ispravnosti svih komponenti na vašem računaru.

Instalacija sistema:

- Windows XP, 7, 8, 10 - Linux (Mint, Ubuntu...) Instalacija drajvera (je vrlo bitna za pravilan i optimalan rad računara) Instalacija programa-softvera po želji Primeri besplatnog softvera: - Antivirusi i antimaware (360 Total security, Avast, AVG, Essentials, Avira, Ad-Aware, Malwarebytes...) - Web pretraživači (Chrome, Opera, Forefox-Mozilla...) - Media plejeri (VLC, KM Player, Winamp, Gom player, iTunes...) - Online skladištenje podataka (Dropbox, Google Drive, OneDrive, Mega, Mozy, SugarSync, BitTorrent Sync...) - Arhiveri (7-Zip, WinRAR, PeaZip...) - Sistemske nadogradnje (Java 8, Silverlight, Air, Shockwave, NET 4.6.1...) - Poslovni (LibreOffice, OpenOffice, SumatraPDF, Foxit Reader, PDFCreator, CutePDF...) - Ostalo (Google Earth, Steam, Evernote, NV Access...)

Čišćenje virusa i antivirus zaštita

Ukoliko imate problem sa sporim podizanjem sistema, usporenim radom vašeg računara, zakasnelim odzivom na vašu izvršnu komandu (ne sluša vas računar) VAŠ RAČUNAR JE ZARAŽEN VIRUSIMA, SPAYWARE, MALWARE I OSTALIM NEPOŽELJNIM GOSTIMA Imate neki od besplatnih Antivirus programa, puno besplatnog softvera za čišćenje i održavanje sistema ali problem je i dalje tu. Pravilnim odabirom takođe besplatnog softvera za zaštitu vašeg računara, pravilnom optimizacijom sistema, uklanjanjem suvišnog softvera možemo da oporavimo vaš sistem i osposobimo da radi kao prvog dana. Podaci koji su na vašem računaru će biti sačuvani i očišćeni od zlonamernog softvera. U slučaju da su vaši podaci zaraženi enkriptovanjem ili zaključani za dalju upotrebu, u tom slučaju jedino rešenje je reinstalacija sistema i brisanje svih podataka koje imate na računaru).

Čišćenje od prašine

Redovno održavanje vašeg računara podrazumeva čišćenje od prašine, zamenu termalne paste na procesoru i grafičkom čipu. Prašina uzrokuje pregrevanje procesora i grafičke kartice što predstavlja glavni problem za vaš računar. Često naši korisnici pokušavaju da reše problem pregrevanja kupovinom dodatnih ventilatora sa postoljem. Međutim to neće rešiti problem iz raloga što je vaš laptop prljav, zapušen je ventilator i hladnjak, tako da sva toplota ostaje u kućištu laptopa. Dodatni ventilator na postolju je najčešće postavljen na sredini i hladi kućište laptopa a ploča i grafički čip ostaju da rade na visokim temperaturama i do 100 stepeni. - Desktop računare većina korisnika drži ispod radnog stola na podu i samim tim vaš PC ima funkciju usisivača, kuler-ventilator uvlači svu prašinu sa poda u kućište. Za kratko vreme vaš PC je pun prašine a vaš procesor i grafička kartica vremenom postižu sve veću radnu temperaturu, što može dovesti do oštećenja grafičkog čipa i gubitka slike na ekranu. Ukoliko se pri radu vaš PC ugasi to znači da je procesor dostigao maksimalno dozvoljenu temperaturu i krajnje je vreme za čišćenje vašeg PC-a. - Laptop računari su još osetljiviji na rad pod visokim temperaturama. Najčešći problem je pregrevanje grafičkog čipa i manifestuje se gubitkom slike na ekranu ili pojavom linija na ekranu. Grafički ćip je najčešće integrisan na ploči i popravka podrazumeva takozvano kuglanje ili rebaling grafičkog čipa. Cena popravke grafičkog čipa je u proseku 50 eur-a, zavino od modela vašeg laptop-a. Redovnim održavanjem vašeg računara, nećete imati problema sa pregrevanjem i dodatnim troškovima oko popravke vašeg računara.

Optimizacija sistema

Pravilno optimizovan i podešen sistem je vrlo bitan za normalan rad vašeg računara. Optimizacija sistema podrazumeva, instaliranje pravih drajvera na vašem računaru, koji su vrlo bitni za pravilan rad celog sistema.

Daljinska podrška

Daljinska podrška i rešavanje problema do 30 min. (Neke probleme i podešavanja na vašem računaru možemo da rešimo, potem daljinske podrške pomoću programa Team Viewer. Ukoliko nemate instaliran program Team Viewer, Link i uputstvo za instalaciju ovog programa možete preuzeti ovde...)

Sitna kućna tehnika

(pegle, mikseri, tosteri, fenovi, ventilatori, grejalice...) U naš servis možete doneti na servis sitnu kućnu tehniku.